Apa pembangkit listrik fotovoltaik sing disebarake?Apa karakteristik pembangkit listrik fotovoltaik sing disebar?

tanduran daya photovoltaic mbagekke biasane nuduhake nggunakake sumber daya desentralisasi, instalasi saka cilik-ukuran, disusun ing n sekitare sistem generasi daya pangguna, iku umume disambungake menyang kothak ngisor 35 kV utawa tingkat voltase ngisor.Pembangkit listrik fotovoltaik disebarake nuduhake panggunaan modul fotovoltaik, konversi langsung energi surya dadi sistem pembangkit listrik fotovoltaik sing disebarake listrik.

Sistem pembangkit listrik PV sing disebarake sing paling akeh digunakake yaiku proyek pembangkit listrik PV sing dibangun ing atap bangunan kutha, sing kudu disambungake menyang jaringan umum lan nyuplai daya menyang pelanggan sing cedhak karo jaringan umum.Tanpa dhukungan saka jaringan umum, sistem sing disebarake ora bisa njamin linuwih lan kualitas listrik kanggo pelanggan.

99

Karakteristik pembangkit listrik fotovoltaik sing disebarake

1. daya output punika relatif cilik

Pembangkit listrik terpusat tradisional asring atusan ewu kilowatt utawa malah mayuta-yuta kilowatt, aplikasi skala wis ningkatake ekonomi.Desain modular pembangkit listrik fotovoltaik nemtokake manawa ukurane bisa gedhe utawa cilik, lan kapasitas sistem fotovoltaik bisa diatur miturut syarat situs kasebut.Umumé, kapasitas proyek pembangkit listrik PV sing disebarake ing sawetara ewu kilowatt.Ora kaya pembangkit listrik terpusat, ukuran pembangkit listrik PV ora duwe pengaruh sing sithik kanggo efisiensi pembangkit listrik, mula pengaruhe marang ekonomi uga sithik, pengembalian investasi sistem PV cilik ora luwih murah tinimbang sing gedhe.

2. polusi cilik, lan keuntungan lingkungan pinunjul.

Proyek pembangkit listrik fotovoltaik sing disebarake ing proses pembangkit listrik, ora ana gangguan, nanging uga ora bakal ngasilake polusi udara lan banyu.Nanging, perlu kanggo mbayar manungsa waé menyang photovoltaic mbagekke lan lingkungan kutha lingkungan pembangunan tumata, ing nggunakake energi resik, considering badhan masyarakat kanggo kaendahan lingkungan kutha.

3. Bisa ngenthengake tension listrik lokal kanggo ombone tartamtu

Pembangkit listrik fotovoltaik sing disebarake nduweni output daya paling dhuwur ing wayah awan, mung nalika wong duwe panjaluk listrik paling gedhe sajrone wektu kasebut.Nanging, Kapadhetan energi pembangkit listrik fotovoltaik sing disebarake relatif kurang, daya saben meter persegi sistem pembangkit listrik fotovoltaik sing disebarake mung 100 watt, ditambah karo watesan area gendheng bangunan sing cocog kanggo instalasi modul fotovoltaik, dadi pembangkit listrik photovoltaic sing disebarake ora bisa ngatasi masalah tegangan listrik kanthi dhasar.

98


Wektu kirim: Mei-19-2022