AS Ngluncurake Tinjauan Bab 301 Investigasi menyang China, Tarif Bisa Dicabut

Kantor Perwakilan Dagang Amerika Serikat ngumumake tanggal 3 Mei yen rong tumindak kanggo ngetrapake tarif barang-barang China sing diekspor menyang Amerika Serikat adhedhasar asil sing diarani "penyelidikan 301" patang taun kepungkur bakal rampung ing Juli 6 lan 23 Agustus taun iki mungguh.Kanthi efek langsung, kantor bakal miwiti proses review statutori kanggo tumindak sing cocog.

1.3-

Pejabat Perwakilan Perdagangan AS ngandika ing statement ing dina sing padha bakal ngandhani wakil industri domestik AS sing entuk manfaat saka tarif tambahan ing China yen tarif bisa diangkat.Perwakilan industri duwe nganti 5 Juli lan 22 Agustus kanggo nglamar kantor kanggo njaga tarif.Kantor bakal mriksa tarif sing cocog adhedhasar aplikasi kasebut, lan tarif kasebut bakal dijaga sajrone periode review.

 1.4-

Perwakilan Dagang AS Dai Qi ngandika ing acara ing 2nd sing pamaréntah AS bakal njupuk kabeh langkah-langkah kawicaksanan kanggo curb lonjakan rega, suggest sing ngurangi tariffs ing barang Cina diekspor menyang Amerika Serikat bakal dianggep.

 

Sing diarani "investigasi 301" asale saka Bagean 301 Undhang-undhang Perdagangan AS taun 1974. Klausul kasebut menehi wewenang Perwakilan Dagang AS kanggo miwiti investigasi babagan "praktik perdagangan sing ora wajar utawa ora adil" saka negara liya lan, sawise diselidiki, nyaranake supaya presiden AS nemtokke sanksi sepihak.Penyelidikan iki diwiwiti, diselidiki, diadili lan ditindakake dening Amerika Serikat dhewe, lan nduweni unilateralisme sing kuwat.Miturut sing disebut "penyelidikan 301", Amerika Serikat wis ngetrapake tarif 25% kanggo barang sing diimpor saka China ing rong kelompok wiwit Juli lan Agustus 2018.

 

Penetapan tarif AS ing China wis ditentang banget dening komunitas bisnis lan konsumen AS.Amarga tambah akeh tekanan inflasi, ana maneh telpon ing Amerika Serikat kanggo ngurangi utawa ngecualiake tarif tambahan ing China bubar.Dalip Singh, wakil asisten presiden AS kanggo urusan keamanan nasional, ujar manawa sawetara tarif sing ditindakake dening AS ing China "ora duwe tujuan strategis."Pamrentah federal bisa ngedhunake tarif kanggo barang-barang China kayata sepedha lan sandhangan kanggo nyegah kenaikan rega.

 

Sekretaris Perbendaharaan AS Janet Yellen uga bubar ujar manawa pamrentah AS kanthi ati-ati nyinaoni strategi perdagangan karo China, lan "worth considering" kanggo mbatalake tarif tambahan kanggo barang-barang China sing diekspor menyang AS.

 

Juru wicara Kamentrian Perdagangan China sadurunge nyatakake yen kenaikan tarif sepihak dening Amerika Serikat ora kondusif kanggo China, Amerika Serikat, lan jagad.Ing kahanan saiki ing ngendi inflasi terus mundhak lan pemulihan ekonomi global ngadhepi tantangan, ngarep-arep yen sisih AS bakal nerusake saka kapentingan dhasar konsumen lan produser ing China lan AS, mbatalake kabeh tarif tambahan ing China sanalika bisa. , lan push hubungan ekonomi lan perdagangan bilateral bali menyang trek normal sanalika bisa.

 


Wektu kirim: Mei-06-2022