IRENA: Instalasi PV global "munggah" kanthi 133GW ing 2021!

Miturut Laporan Statistik 2022 babagan Generasi Energi sing bisa dianyari sing bubar dirilis dening Badan Energi Terbarukan Internasional (IRENA), jagad bakal nambah 257 GW energi sing bisa dianyari ing taun 2021, mundhak 9.1% dibandhingake taun kepungkur, lan nggawa kumulatif global sing bisa dianyari. generasi energi kanggo 3TW (3.064GW).

 

Antarane wong-wong mau, tenaga hidro nyumbang paling gedhe ing 1,230GW.Kapasitas terpasang PV global wis tuwuh kanthi cepet nganti 19%, nganti 133GW.

图片5

 

Kapasitas tenaga angin sing dipasang ing taun 2021 yaiku 93GW, mundhak 13%.Sakabèhé, fotovoltaik lan tenaga angin bakal dadi 88% saka tambahan kapasitas energi sing bisa dianyari ing taun 2021.

 

Asia minangka kontributor paling gedhe kanggo kapasitas terpasang anyar ing saindenging jagad

 

Asia minangka kontributor paling gedhe kanggo kapasitas terpasang anyar ing donya, kanthi kapasitas terpasang anyar 154.7GW, sing 48% saka kapasitas terpasang anyar ing donya.Kapasitas energi terbarukan terpasang kumulatif Asia tekan 1,46 TW ing taun 2021, kanthi China nambahake 121 GW sanajan ana pandemi Covid-19.

 

Eropa lan Amerika Utara nambahake 39 GW lan 38 GW, dene AS nambahake kapasitas terpasang 32 GW.

 

Perjanjian Kerjasama Strategis Badan Energi Terbarukan Internasional

 

Senadyan kemajuan cepet ing penyebaran energi dianyari ing ekonomi utama ing donya, International Renewable Energy Agency (IRENA) nandheske ing laporan yen generasi energi dianyari kudu tuwuh luwih cepet saka dikarepake energi.

 

Francesco La Camera, Direktur Jenderal Badan Energi Terbarukan Internasional (IRENA), ujar, "Kemajuan sing terus-terusan iki minangka bukti liyane babagan daya tahan energi sing bisa dianyari.Kinerja wutah sing kuat taun kepungkur menehi kesempatan luwih akeh negara kanggo entuk akses menyang sumber energi sing bisa dianyari.Multiple keuntungan sosial ekonomi.Nanging, sanajan tren global nyemangati, Outlook Transisi Energi Global kita nuduhake manawa kacepetan lan ruang lingkup transisi energi ora cukup kanggo ngindhari akibat saka owah-owahan iklim.

 

Badan Energi Terbarukan Internasional (IRENA) awal taun iki ngluncurake skema perjanjian kemitraan strategis kanggo ngidini negara nuduhake ide kanggo nggayuh tujuan netralitas karbon.Akeh negara uga njupuk langkah, kayata nggunakake hidrogen ijo kanggo njaga pasokan energi.Miturut angka sing dirilis dening agensi kasebut, hidrogen bakal paling sethithik 12% saka total energi yen target iklim global tetep ing suhu 1,5 ° C saka Perjanjian Paris ing taun 2050.

 

Perjanjian Kerjasama Strategis Badan Energi Terbarukan Internasional

 

Senadyan kemajuan cepet ing penyebaran energi dianyari ing ekonomi utama ing donya, International Renewable Energy Agency (IRENA) nandheske ing laporan yen generasi energi dianyari kudu tuwuh luwih cepet saka dikarepake energi.

 

Francesco La Camera, Direktur Jenderal Badan Energi Terbarukan Internasional (IRENA), ujar, "Kemajuan sing terus-terusan iki minangka bukti liyane babagan daya tahan energi sing bisa dianyari.Kinerja wutah sing kuat taun kepungkur menehi kesempatan luwih akeh negara kanggo entuk akses menyang sumber energi sing bisa dianyari.Multiple keuntungan sosial ekonomi.Nanging, sanajan tren global nyemangati, Outlook Transisi Energi Global kita nuduhake manawa kacepetan lan ruang lingkup transisi energi ora cukup kanggo ngindhari akibat saka owah-owahan iklim.

 

Badan Energi Terbarukan Internasional (IRENA) awal taun iki ngluncurake skema perjanjian kemitraan strategis kanggo ngidini negara nuduhake ide kanggo nggayuh tujuan netralitas karbon.Akeh negara uga njupuk langkah, kayata nggunakake hidrogen ijo kanggo njaga pasokan energi.Miturut angka sing dirilis dening agensi kasebut, hidrogen bakal paling sethithik 12% saka total energi yen target iklim global tetep ing suhu 1,5 ° C saka Perjanjian Paris ing taun 2050.

 

Potensi ngembangake hidrogen ijo ing India

 

Pamrentah India nandatangani perjanjian kemitraan strategis karo Badan Energi Terbarukan Internasional (IRENA) ing Januari taun iki.Kamera kasebut negesake manawa India minangka pembangkit tenaga listrik sing bisa dianyari kanthi komitmen kanggo transisi energi.Sajrone limang taun kepungkur, kapasitas energi sing bisa dianyari kumulatif India wis tekan 53GW, dene negara kasebut nambahake 13GW ing taun 2021.

 

Kanggo ndhukung dekarbonisasi ekonomi industri, India uga ngupayakake mbangun rantai pasokan energi bertenaga hidrogen ijo.Ing kemitraan sing ditindakake, Pamrentah India lan Badan Energi Terbarukan Internasional (IRENA) nargetake hidrogen ijo minangka panyedhiya transisi energi India lan sumber ekspor energi anyar.

 

Miturut laporan riset sing diterbitake dening Mercom India Research, India wis nginstal 150.4GW kapasitas energi sing bisa dianyari ing kuartal kaping papat 2021. Sistem fotovoltaik nyumbang 32% saka total kapasitas energi sing bisa dianyari sing dipasang ing kuartal kaping papat 2021.

 

Sakabèhé, bagean saka energi terbarukan ing total ekspansi pembangkit listrik global bakal tekan 81% ing 2021, dibandhingake karo 79% setaun sadurunge.Panggabungan total pembangkit listrik tenaga terbarukan bakal tuwuh meh 2% ing 2021, saka 36.6% ing 2020 dadi 38.3% ing 2021.

 

Miturut statistik saka Badan Energi Internasional, pembangkit listrik tenaga terbarukan dikira 90% saka total pembangkit listrik anyar ing donya ing taun 2022.

21212121122121


Wektu kirim: Apr-22-2022